[ ]
نشانه‌ی چهار؛ چهار حقیقت از زندگی خالق شرلوک هولمز--- نویسنده : sara
نظرات
 

 

نوید فرخی/مترجم و پژوهشگر ژانر کارآگاهی

 

راه ارتباطی در اینستاگرام: sirnavidpersian

«این یادداشت در سه شنبه ۱ خرداد 1397، در صفحه‌ی آخر(صفحه‌ی شانزده) روزنامه شهروند منتشر شد.»

 

 

سرآرتور کانن دویل، خالق شرلوک هولمز،159 سال پیش در چنین روزی متولد شد. مخلوق این نویسنده، برای بسیاری فراتر از یک کاراکتر داستانی است زیرا او الگویی را برای زندگی عرضه داشته است. بدون هیچ زیاده‌گویی، در این یادداشت کوتاه به سراغ برخی از حقایق زندگی دکتر کانن دویل می‌روم؛ حقایقی که کمتر مورد اشاره قرار گرفته‌اند.

 

  • اعتقاد به روح گرایی

کانن دویل در بازه‌ای پانزده ساله، همسر، فرزند، سه برادر، یک برادرزاده و یک خواهرزاده‌ی خود را از دست داد که ضربه‌ی روحی بزرگی برایش بود.  او در این مقطع از زندگی، با انجمن‌های احضار روح آشنا شد و حضور در چنین جمع‌هایی را مایه‌ی تسلی خاطرش یافت.  تحت تاثیر چنین جلساتی، او به روح‌گرایی گرایش پیدا کرد(باور به اینکه پس از مرگ، موجودیت آگاهی ادامه‌ می‌یابد و تحت شرایطی امکان تماس با موجودات زنده را داراست). در این اثنا، کانن دویل تعدادی آثار مرتبط با احضار ارواح و ماورالطبیعه نیز نوشت؛ از جمله کتاب جهان پس از مرگ که به فارسی برگردانده شده است.

 

  • کانن دویل به خاطر خلق شرلوک هولمز به لقب شوالیه مفتخر نشد.

در سال 1902، ادوارد هفتم پادشاه بریتانیای کبیر، آرتور کانن دویل را به لقب شوالیه مفتخر کرد. اما به دلیل خلق کاراکتر شرلوک هولمز نبود که دویل به این درجه نائل شد. جنگ بوئر در ابتدای قرن بیستم، انتقادات زیادی را برای حکومت بریتانیا به همراه داشت. بسیاری از چهره‌های سیاسی، اجتماعی و هنری در این باره سیاست‌های بریتانیا رو مورد نکوهش قرار دادند. در این میان، کانن دویل به حمایت از دولت انگلستان در این جنگ پرداخت و مقاله‌ای با عنوان "جنگ در آفریقای جنوبی: علت و نحوه مدیریت" را به رشته‌ی تحریر درآورد. یادداشت وی با تیراژ بالا در سطح جامعه پخش شد. دویل همچنین به عنوان پزشک داوطلب به مدت چهارماه به مناطق جنگی رفت. از این بابت بود که در طی ماه‌های بعد، او مفتخر به کسب لقب شوالیه شد.

 

  • کانن دویل برای خودش یک پا ورزشکار بود

آرتور کانن دویل در طول زندگی خود، سراغ ورزش‌های زیادی رفت. او به عنوان دروازه بان تیم فوتبال پورتموث بازی‌ می‌کرد. کریکت بازی حرفه ای بود و با بازیکنان مشهور این رشته ورزشی هم‌بازی بود. دویل بعد از مسافرت به سوئیس، به توسعه و ترقی رشته اسکی در بریتانیا کمک کرد. همچنین او به گلف نیز علاقه داشت و مدتی به عنوان کاپیتان تیم گلف ساسکس انتخاب شد.

 

  • تحصیل پزشکی و داستان نویسی
کانن دویل از سال 1876 الی 1881 در دانشگاه علوم پزشکی ادینبورگ تحصیل کرد. در این زمان بود که او اولین داستانش را با نام "خانه‌ی ییلاقی پر رفت و آمد گرسترف"‌ نوشت. ازقضا هیچ مجله ای حاضر به چاپ آن نشد. اولین داستان چاپی دویل "معمای دره‌ی ساساسه در آفریقا" نام دارد که در سال 1879 در مجله‌ی چمبر ادینبورگ به چاپ‌ رسید. او همچنین در این سال ا
تعداد بازدید از این مطلب: 93
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

پنج شنبه 20 آذر 1399 ساعت : 21:19 | نویسنده : شرلوک
To be a Superhero in Real Life --- نویسنده : sara
نظرات
بندیکت کامبربچ، ستاره شرلوک، با یک گروه 4 نفره زورگیر که به یک دوچرخه سوار بی دفاع (پیک یک شرکت تحویل غذا به نام deliveroo ) حمله کرده بودند درگیر شد.
 
 
 
راننده اوبر (یک سرویس حمل نقل) می گوید:" گروه زورگیرها فرار کردند، دوچرخه سوار خوش شانس بود، بندیکت یک ابرقهرمان است."
بندیکت با دیدن دوچرخه سوار که توسط زورگیرها محاصره شده، مشت خورده بود و با بطری به سرش ضربه زده بودند، از ماشین پیاده شد و به کمک او رفت.
شاهدان می گویند بندیکت با همسرش سوار یک ماشین اوبر بود که با مشاهده این صحنه ها از ماشین بیرون پرید و فریاد زد : "ولش کنید."
او چهار زورگیررا کنار کشید، آنها سعی کردند او را هم با مشت بزنند اما او ضربه های آنها را قبل از اینکه فرار کنند دفع کرد.
این اتفاق جایی در نزدیکی 221b خیابان بیکر افتاد.
 
 
 
مانوئل دیاس راننده 53 ساله اوبر می گوید: "من داشتم بندیکت و همسرش را به یک کلاب میبردم اما اول نمیدانستم که آنها هستند.
مسافر من بیرون پرید ، دوید و مردان را کنار کشید. آنها به سمت او برگشتند ، به نظرم رسید اوضاع دارد بدتر می شود، پس من هم وارد معرکه شدم.
او سر آنها فریاد میزد "ولش کنید".
 
 
 
همان موقع بود که بندیکت را شناختم. اینجا بود که همه چیز رنگ خیالی به خود گرفت. شرلوک هولمر مشغول مبارزه با 4 مهاجم در نزدیکی خیابان بیکر بود!
 
 
بندیکت یکی از آنها را گرفت و من هم دیگری را. به نظر میرسید دقیقا میداند که چه کار می کند. او خیلی شجاع بود. صادقانه بگویم بیشترِ کار را او انجام داد.
آنها سعی کردند بندیکت را بزنند اما او از خودش دفاع کرد و آنها را به آن طرف هُل داد. او مجروح نشد. سپس فکر کنم آنها فهمیدند که او بندیکت است و فرار کردند.
 
 
بندیکت دلیر ، شجاع و عاری از خودخواهی بود. اگر او وارد نشده بود دوچرخه سوار به شدت مجروح شده بود.
از دوچرخه سوار پرسید حالش چطور است و او جواب داد که خوب است و بندیکت او را در آغوش گرفت."
 
 
 
 
منبع : The Sun
تعداد بازدید از این مطلب: 92
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

پنج شنبه 20 آذر 1399 ساعت : 21:18 | نویسنده : شرلوک
«صادق ممقلی، شرلوک هلمس ایران» در کنار 59 شرلوک هولمز از سرتاسر دنیا
نظرات
نوید فرخی در گفت‌وگو با ایبنا خبر داد:

«صادق ممقلی، شرلوک هلمس ایران» در کنار 59 شرلوک هولمز از سرتاسر دنیا

 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۴۱
 
 
نوید فرخی گفت: کار من این بود تا در مقاله‌ام شرلوک هولمز را با همزاد ایرانی‌اش مقایسه کنم. شباهت‌های این کاراکتر با شرلوک هلمز کم نبودند. چنانچه از اسم اولین کتاب پلیسی ایران آشکار است نویسنده‌اش به وضوح تحت تاثیر ترجمه‌های اولیه شرلوک هلمز در ایران قرار داشته و مخلوقش به ویژه در متدهای علمی و جهان‌بینی به او شباهت دارد.
 
 
 نوید فرخی مترجم داستان‌های شرلوک هولمز در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره انتشار کتاب انگلیسی «Sherlock Holmes is like» و مشارکتش در مقاله‌ مرتبط با شرلوک هولمز و ایران گفت: «شرلوک هلمز کاراکتری تخیلی و کارآگاهی داستانی است. از آنجایی که او طرفداران زیادی داشته، بعد از مرگ نویسنده گروه‌هایی از طرفداران گرد هم آمدند و انجمن‌هایی را در ارتباط با مخلوق سر آرتور کانن دویل تشکیل دادند. از جمله انجمن‌های معتبر شرلوک هلمز انجمنی است به نام «اعضای غیر رسمی خیابان بیکر»، که نامش برگرفته از محل سکونت شرلوک هلمز در خیابان بیکر (پلاک B221) و کودکان گماشته‌ او در این خیابان است که برایش کار انجام می‌دادند.»

وی افزود: «اکثر اعضای این انجمن فعالان حوزه‌ ادبیات کارآگاهی و نویسنده‌های بزرگی همچون آیزاک آسیموف، نیل گی‌من و دوروتی ال. سایرز و ... بوده‌اند. این انجمن به صورت مستمر فعالیت می‌کند و سالانه جلساتی تشکیل می‌دهد. کتاب Sherlock Holmes is like به نوعی حاصل کوشش یکی از اعضای فعال این انجمن به نام کریستوفر ردموند، جنایی‌نویس و پژوهشگر ادبیات کاراگاهی است که موفق شد شصت مقاله در مورد شخصیت‌های داستانی و ارتباط‌‌شان با شرلوک هولمز را گرد هم آورد. ردموند قسمت مرتبط با این کاراکتر تخیلی و تاثیر آن بر ادبیات ایران را به من سپرد. از کاراکترهای موجود در این کتاب می‌توان به پیتر پن، سوپرمن، لوکی، بتمن، لرد پیتر ویمزی و ... اشاره کرد و بی‌شک وجود یک کاراکتر ادبی ایرانی در این بین جالب توجه است.»

فرخی درباره چگونگی آشنایی‌اش با این انجمن بیان کرد: «سال 2012، ترجمه‌ای از داستان دان آندریاکو به نام "شرلوک هولمز در مزاحمت اسرارآمیز جان وینسنت هاردن" را در انتشارات MX منتشر کردم که از این طریق ارتباطم با اعضای این انجمن‌ شکل گرفت. سال گذشته توسط ویراستار اصلی کتاب Sherlock Holmes is like یعنی کریستوفر ردموند به مشارکت در این پروژه دعوت شدم. در این کتاب 278 صفحه‌ای که اکتبر امسال توسط انتشارات Wildside Press و به زبان انگلیسی منتشر شده، 60 مقاله مرتبط با 60 کاراکتر غالبا ادبی که از نظر شخصیتی به شرلوک هلمز شباهاتی دارند جمع‌آوری شده است.»

                     

او در مورد بخش مربوط به خود در این کتاب افزود: «طبیعتا کریستوفر ردموند قسمتی که مربوط به ادبیات ایران بود را به من سپرد. طبق تحقیقاتی که انجام دادم متوجه شدم اولین کار پلیسی ایران، «صادق ممقلی، شرلوک هلمس ایران داروغه اصفهان» نام دارد. این اثر توسط میرزا کاظم خان مستعان (السلطان) نوشته شده و اخیرا بعد از دهه‌ها با ویرایش مهدی گنجوی و مهرناز منصوری در انتشارات مانیاهنر تجدید چاپ شده است. پروتاگونیست این اثر ایرانی یک داروغه است که صادق ممقلی نام دارد. کار من این بود تا در مقاله‌ام شرلوک هولمز را با همزاد ایرانی‌اش مقایسه کنم. شباهت‌های این کاراکتر با شرلوک هلمز کم نبودند. چنانچه از اسم اولین کتاب پلیسی ایران آشکار است نویسنده‌اش به وضوح تحت تاثیر ترجمه‌های اولیه شرلوک هلمز در ایران قرار داشته و مخلوقش به ویژه در متدهای علمی و جهان‌بینی به او شباهت دارد.»

                                  

فرخی در مورد روش تهیه‌ی این کتاب توسط علاقه‌مندان ایرانی شرلوک هولمز گفت: «این چالش برای همه از جمله خود من هم وجود دارد. حتی نسخه‌ای که ناشر برایم ارسال کرد را هم به سختی دریافت کردم. در حال حاضر ایرانیان خارج از کشور می‌توانند از وبسایت رسمی نشر  wildsidepress و همچنین سایت آمازون کتاب را تهیه کنند.»

 

تعداد بازدید از این مطلب: 118
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

پنج شنبه 20 آذر 1399 ساعت : 21:16 | نویسنده : شرلوک
نگاهی به 5اقتباس برتر از داستان و شخصیت شرلوک هلمز بر اساس امتیاز ---نویسنده شرلوک
نظرات
در این مقاله قصد معرفی 5 اثر برتر اقتباسی از شخصیت شرلوک هلمز بر اساس امتیاز ثبت شده در سایت IMDB را داریم، لطفا همراه ما تا آخر این پست باشید.
 
1.شرلوک (SHERLOCK)
 9.2/10
690,051    :   تعداد آرا  
 
 
 
سریال شرلوک ساخت کشور انگلیس ، یک اقتباس مدرن از شخصیت شرلوک هلمز نوشته کانن دویل هست ، که در قرن 21 ام زندگی می کند. این کارآگاه جوان همراه بازرس اسکاتلندیار که اعتماد به نفس کمی دارد همراه می شود و از راز قتل ها پرده بر میدارد. در این مسیر دستیار و دوست همیشگی اش  دکتر جان واتسون که تازه از جنگ افغانستان برگشته نیز آشنا میشود.
این سریال در 4 فصل تهیه شده است که فصل 5ام آن به طور دقیق مشخص نیست که چه زمانی تصمیم به ساخت آن گرفته شود ولی از طرف نویسندگان و تهیه کنندگان احتمال ساخت فصل 5 ام در آینده دور یا نزدیک تایید شده است.
 
امتیاز و اطلاعات ثبت شده برای این سریال به شرح زیر است.
تعداد قسمت ها : 15
مدت زمان هر قسمت : 90 دقیقه(به طور متوسط)
ژانر : جنایی، درام، رمز آلود.
سال ساخت: فصل اول(2010)-فصل دوم (2012)-فصل سوم(2014)-قسمت ویژه(2016)-فصل چهارم(2017)
سریال شامل 4 فصل کامل 3 قسمتی و دو قسمت ویژه به همراه قسمت صفر می باشد.(قسمت صفر قسمتی غیر رسمی از این سریال هست که به صورت آزمایشی ساخته و پخش شد . قسمت صفر، غیر حرفه ای و غیر رسمی قسمت اول فصل یک میباشد.)
سه قسمتی که بیشترین امتیاز را کسب کرده اند :
1. The Reichenbach Fall با امتیاز 9.7 ( فصل 2 قسمت 3) 
2. A Scandal in Belgravia با امتیاز 9.5 (فصل 2 قسمت 1)
3. His Last Vow با امتیاز 9.3 (فصل 3 قسمت 3)
بازیگران این سریال :
بندیکت کامبربچ در نقش شرلوک ، مارتین فریمن در نقش واتسون ، Una Stubbs در نقش خانم هاتسون ....
     
     


2.ماجراهای شرلوک هلمز (The Adventures of Sherlock Holmes )
 8.7/10
17,453        :   تعداد آرا  

 
سریال ماجراهای شرلوک هلمز بر اساس داستان های اصلی شرلوک هلمز نوشته کانن دویل ساخته شده است. بازیگران این سریال جرمی برت در نقش شرلوک هلمز ، دیوید بروک در نقش جان واتسون و Rosalie Williams در نقش خانم هاتسون می باشد.

   
 
این سریال در دو فصل ساخته شده است که شرح آن در زیر آمده است:

تعداد قسمت ها : 13
مدت زمان هر قسمت : 60 دقیقه(به طور متوسط)
ژانر : جنایی، درام، رمز آلود.
سال ساخت: فصل اول(1984)-فصل دوم (1985)
سه قسمتی که بیشترین امتیاز را کسب کرده اند:
1. The Final Problem با امتیاز 8.5 (فصل دوم قسمت 6)
2. The Speckled Band با امتیاز 8.4 (فصل اول قسمت 6)
3. The Copper Beeches با امتیاز 8.3 (فصل دوم قسمت اول)
 
در کل این سریال در دو فصل هفت و شش قسمتی ساخته شده است که  به ترتیب شامل داستانهای :
"A Scandal in Bohemia"--"The Dancing Men"--"The Naval Treaty"--"The Solitary Cyclist
"The Crooked Man"--"The Speckled Band"--"The Blue Carbuncle"-
-"The Copper Beeches"--"The Greek Interpreter"--"The Norwood Builder"--"The Resident Patient"--"The Red-Headed League"-
"The Final Problem"
 
3.بازگشت  شرلوک هلمز (The Return of Sherlock Holmes )

 8.7/10
8,736        :   تعداد آرا  
 
 
شرلوک هلمز گمشده است ، بعد از سقوط از آبشار هیچ اثری از او پیدا نشده است و دکتر واتسون مدتی بدون دوست عزیزش سپری کرده، که داستانی رمز آلود از راه میرسد و شرلوک بعد از مدت ها ناپدید شدن خود را نمایان میکند و سری جدیدی از داستان های رمز آلود به دست شرلوک هلمز و دکتر واتسون رمز گشایی می شوند.
بازیگران این سری از داستان های شرلوک هلمز با تغییراتی همراه بود نقش شرلوک هلمز همچون سری اول با ایفای نقش جرمی برت همراه بود ولی بازیگر نقش جان واتسون تغییر کرد و نقش این شخصیت توسط Edward Hardwicke, انجام پذیرفت.

این سریال در دو فصل ساخته شده است که شرح آن در زیر آمده است:

تعداد قسمت ها : 11
مدت زمان هر قسمت : 60 دقیقه(به طور متوسط)
ژانر : جنایی، درام، رمز آلود.
سال ساخت: فصل اول(1986) 7 قسمت-فصل دوم (1988)- 4 قسمت
سه قسمتی که بیشترین امتیاز را کسب کرده اند:
1. The Bruce Partington Plans با امتیاز 8.2 (فصل 2 قسمت 4 )
2. The Devil's Foot با امتیاز 8.2 (فصل 2 قسمت 1 )
3. The Man with the Twisted Lip با امتیاز 8.2 (فصل 1 قسمت 5 )
کل قسمت های این سری به شرح زیر است:
  • "ماجرای خانه خالی" (بازگشت هولمز) The Adventure of the Empty House (the return of Holmes)
  • "ماجرای معمار نوروود" The Adventure of the Norwood Builder
  • "ماجرای مردان رقصان" The Adventure of the Dancing Men
  • "ماجرای دوچرخه سوار تنها" The Adventure of the Solitary Cyclist
  • "ماجرای مدرسه پریوری" The Adventure of the Priory School
  • "ماجرای پیتر سیاه" The Adventure of Black Peter
  • "ماجرای چارلز آگوستوس میلورتن" The Adventure of Charles Augustus Milverton
  • "ماجرای شش ناپلئون" The Adventure of the Six Napoleons
  • "ماجرای سه دانشجو" The Adventure of the Three Students
  • "ماجرای عینک طلایی" The Adventure of the Golden Pince-Nez
  • "ماجرای سه-چهارم گمشده" The Adventure of the Missing Three-Quarter
  • "ماجرای اَبِی گرانج" The Adventure of the Abbey Grange
  • "ماجرای دومین لکه" The Adventure of the Second Stain
 
4.شرلوک .ج ر (Sherlock Jr )
 
 8.2/10
32,261    :   تعداد آرا  
 
 

تعداد قسمت ها : 1
مدت زمان هر قسمت : 45 دقیقه
ژانر : اکشن، کامدی ، رمانس.
سال ساخت: 1924
داستان اقتباسی از شخصیت شرلوک هلمز است، مردی جوان که در سینما به عنوان آپاراتچی فیلم مشغول به کار است و علاقه زیادی به کارگاه خصوصی بودن دارد، دل به دختری میسپارد که همزمان مرد دیگری نیز  عاشق اوست. مرد دوم نقشه دزدی میکشد تا اتهام دزدی را به مرد جوان بزند و او را به اتهام دزدی به زندان بیندازد ولی مرد جوان همانند شرلوک با استفاده از هوش خود خود را از این مخمصه نجات میدهد.
نقد کامل فیلم به زبان علیرضا حنیفی از وبلاگ http://ahanifi.blog.ir

فیلم در همان ابتدا زمینه‌سازی دو لحنِ متفاوت خود را انجام می‌دهد: «داستان فیلم راجع به پسری است که دو کار را همزمان انجام می‌دهد؛ در عین حال که به عنوان یک آپاراتچی سینما مشغول است، راجع به کارگاه شدن نیز مطالعه می‌کند.» با این پیش‌زمینه، به زندگی پسرِ فیلم ورود می‌کنیم و می‌فهمیم که پایِ یک رقابت عشقی در میان است و هر دو عاشق هم ندار هستند. این کشمکش عشقی باعث به وجود آمدن تنها تنش فیلم می‌شود. در ادامۀ فیلم با یک تعلیق بسیار کارآمد به پسر، باستر کیتون، تهمت دزدی زده می‌شود، و با سوتفاهم نیز طرد می‌شود. تا به اینجا یک پیرنگ ساده به ثمر نشسته است. این صجنه‌ها، کم‌و‌بیش، قدرتِ شوخ‌طبعی‌های باستر کیتون به عنوان یک بازیگر «مؤلف» را به اثبات می‌رساند. برایم یکی از بامزّه‌ترین قسمت‌های فیلم آن‌جایی است که افراد مختلف می‌آیند و یک دلاری‌شان را جستجو می‌کنند. باستر کیتون نیز با آن صورت بدونِ احساسش مدام ضدّحال می‌خورد و در عین حال صادقانه پول‌ها را پس می‌گرداند.


            

پس از این موقعیت، وجهۀ کاراگاهی فیلم رخ می‌نماید. در اینجا نیز کیتون با شوخی‌های بی‌نهایت خنده‌دار این موقعیت جدّی را به یک موقعیت کمیک تبدیل می‌کند. پس از چندی، پسر در اثبات دزد بودن رقیب عشقی خود شکست می‌خورد؛ پس دست ‌از پا درازتر به سینما برمی‌گردد و درحالیکه به آپارات تکیه کرده است به خواب می‌رود. در این بین که فیلم پخش می‌شود وی خواب می‌بیند. امّا، پرداخت فیلمساز در این زمینه بسیار ویژه و درخشان است. باستر کیتون با دستمایه قرار دادن شباهت میان خواب دیدن و تماشای فیلم در سینما میان دو سطح و مفهوم، پُلی می‌زند که بسیار از زمانۀ خود جلوتر است. در واقع وی مکانیزم سینما و خواب دیدن را یکی می‌داند و وجه شباهت هر دویشان را رویاپردازی می‌داند. در این رویا وی به عنوان یک قهرمان همه فن حریف مشکل دزدی را حل می‌کند و به معشوقش نیز می‌رسد. در واقع، نگاه کیتون به هر دو بستر روپردازی، نگاهی یکسان است. نگاهی که در آن انسان‌های معمولی توانایی قدرت‌نمایی و ارضای خود را دارند. البتّه کیتون آن چنان تلخ‌اندیش نیست که بخواهد دنیای واقعی را به همان حال بگذارد و امور را به گونه‌ای پیش می‌برد که در نهایت از پسر سلب اتهام دزدی می‌شود و به معشوق خود نیز می‌رسد. صحنۀ پایانی فیلم نیز یکی از آن پایان‌های فوق‌العادۀ تاریخ سینماست؛ زمانی که پسر از روی پردۀ سینما حرکات یک عاشق را تقلید می‌کند و از معشوق خود دلبری می‌کند. برای من آن قاب‌بندی‌ای که کیتون خیره به پردۀ سینما است و «زندگی» را از سینما قرض می‌گیرد، کافی است تا این فیلم را «شاهکار» توصیف کنم.


5.قتل شرلوک هلمز (Murder of Sherlock Holmes )
 8.2/10
524    :   تعداد آرا  
 
این فیلم مربوط به قسمت صفر یک سریال 12 فصلی می باشد که داستان یک نویسنده خانمی هست که در زمینه داستان های جنایی کتاب مینویسد ، وارد یک داستان قتل میشود و سعی در حل آن دارد.


تعداد قسمت ها : 264
مدت زمان هر قسمت : 50 دقیقه
ژانر : جنایی، درام ، رازآلود.
سال ساخت: 1996- 1984
تعداد فصل: 12

توجه:
دوستان برای شما هم وبلاگ دیر لود میشه یا مشکل دیگه ای داره که باعث اذیتتون بشه؟!


منابع:
سایت IMDB

 

تعداد بازدید از این مطلب: 103
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

پنج شنبه 20 آذر 1399 ساعت : 21:14 | نویسنده : شرلوک
چند شب با «ماجراهای شرلوک هلمز»--- نویسنده : Sherlockpedia
نظرات
س و حال برگشتن از دنیای مرده‌ها را دارم! بیشتر از سه سال از تاریخ پست قبلی من می‌گذرد ... 
خواستم خبر شروع پخش سریال «ماجراهای شرلوک هلمز» از شبکه‌ی تماشا را بدهم؛ هر شب ساعت 23 روی آنتن می‌رود و دو شب متوالی است برای من بهانه‌ای شده تا با جرمی برت نازنین و طنین صدای بهرام زند (دوبلور شخصیت شرلوک هلمز) تجدید خاطره کنم و کیفور شوم. 
اگر این اولین باری است که اسم سریال «ماجراهای شرلوک هلمز» به گوشتان می‌خورد، باید بگویم در نظر خیلی از طرفداران شرلوک هلمز (از جمله من و مدیر!) این سریال خوش‌ساخت‌ترین اقتباس از داستان‌های این شخصیت به قلم آرتور کانن دویل است. جرمی برت در بازه‌ای ده ساله و در چهل و یک قسمت، حتی با وجود اوضاع و احوال بیمارش در سال‌های آخر زندگی، در قامت شرلوک هلمز در کنار جمعی به‌یادماندنی از بازیگران و دست‌اندرکارانِ پشت صحنه، ظاهر شد و برای چند نسل خاطره آفرید. 
 
 
امشب نوبت پخش اپیزود «یاقوت کبود» بود. سراغ آرشیوم در هارد رفتم تا عکسی برای این پست انتخاب کنم ... و یادم افتاد ... بعد از چند فولدر بالا و پایین کردن، تمامی قسمت‌های سریال ماجراهای شرلوک هلمز را به شکل دوزبانه‌ی انگلیسی و فارسی و با کیفیتی خوب پیدا کردم. یادم افتاده‌بود که این آرشیوِ کامل را چند سال قبل از دوستی هدیه گرفته‌بودم؛‌ ولی آنقدر در صفِ تماشایی‌های زندگی عقب ماند که از یاد رفت ... حقیقت تلخ است؛ دیگر آن شوقِ سال‌های گذشته را که مرا هر روز به پای تلویزیون می‌کشاند تا تک تک قسمت‌های «ماجراهای شرلوک هلمز» را ضبط و آرشیو کنم، ندارم. زمان با حوصله و ذره ذره، چنین احساساتی را با خودش می‌برد ... مثل دانه‌هایی که در ساعتی شنی، به جبر جاذبه سقوط می‌کنند. 
ما روزهای خوشی داشتیم؛ ما یعنی من و نویسنده‌های دیگر این وبلاگ و پاهای ثابت دیگری که بخش نظرات پست‌ها را برای خودمان پاتوق کرده‌بودیم. مثل خیلی از طرفداران دوآتشه‌ی شرلوک هلمز، من هم می‌خواستم هولمز باشم! بعد از چند صباحی گردش در این وبلاگ، به سرم زد من هم وبی تأسیس کنم که عنوانش شد «شرلوک پدیا» و اسم مستعار منِ نویسنده در زیر نوشته‌های آن بلاگ هم «Sherlock Holmes» بود ... از سرنوشتش همین را بگویم که حالا از دسترس خارج است و خاک می‌خورد. بعدها که من هم به تیم نویسندگان این وبلاگ اضافه شدم، اسم مستعار «Sherlockpedia» را انتخاب کردم؛ برای پیشگیری از ایجاد تشابه اسمی بین من و مدیر که آن روزها «شرلوک هلمز» بود؛ و علت مهمتر اینکه بچه‌های اینجا هم از روی عادت مرا «پدیا» صدا می‌زدند.
یادم هست اوایل تأسیس «شرلوک پدیا»، زیر یکی از پست‌های اینجا، نظری خطاب به مدیر نوشتم که «اگه اهل رقابتی سر بزن» (!) و مدیر جواب داد «اهل رقابت نه، ولی اهل دوستی‌ چرا» ... و با اینکه هیچ وقت چهره‌ی هیچ کدام از اهالی خیابان بیکر را ندیدم، دوستان خوبی بودیم. «شرلوک هلمز» وجه مشترک بزرگی از زندگی‌مان بود و جرقه‌ی شور و شوقمان را سریال Sherlock، با بازی بندیکت کامبربچ، زده‌بود. آخ از آن روزهای بعد از پخش فصل دومِ Sherlock که چندین و چند پست برای آن پایان غیرمنتظره نوشتیم و نظریه‌پردازی کردیم ... به این پاتوق کوچکمان حسابی دلخوش بودیم.
حالا در نگاه این روزهای من، «چیز»ها زیادی بزرگ شده‌اند و آدم‌ها پراکنده. دلتنگ شدن برای خاطرات خوب گذشته، کلیشه‌ای نبود که امشب بخواهم از آن بنویسم ولی همیشه پست‌های با کلمات کم به نظرم ناقص آمده‌ ... و بعد از نوشتن چند خط اول این پست، حرف پشت حرف آمد و به اینجا رسید. قرار بود اول فروردین امسال، پستی برای تبریک عید و خداحافظی از دوستان قدیمی اینجا بنویسم. چند سطر به تکمیلش مانده‌بود که با امروز و فردا کردن فراموش شد. فعلا آن پست طلبتان :) 
می‌دانم؛ زندگی در این روزها به روال گذشته نیست ... شاید این یک ساعت‌های شبانه با جرمی برت برای هر طرفدار جدید و قدیم شرلوک هلمز، فرصتی باشد برای چند لحظه‌ جدا شدن از دست‌اندازهای زندگی و لذت‌بردن از آن نگاه‌های عمیق و خنده‌های ظریف. 
در کند و کاوی برای نوشتن این پست گذرم به سایت «archive.org» افتاد که تمامی قسمت‌های سریال را به زبان انگلیسی و به رایگان، برای تماشا و دانلود گذاشته که می‌توانید به آن هم سری بزنید: «این لینک»
و خبر خوش دیگری هم برای طرفداران هلمز دارم؛ با اینکه این خبر چندان تازه از تنور درنیامده و حرف یک سال پیش است؛ ولی احتمال دارد بعضی مثل خود من که دیر خبردارشدم آن را نشنیده‌باشند: چهار کتابِ حاوی مجموعا بیست و چهار داستان کوتاهِ شرلوک هلمز با ترجمه‌ی مرحوم کریم امامی دوباره منتشر شده‌است؛ این بار توسط «انتشارات هرمس» و در دنباله‌ی سری «کتاب‌های کارآگاه». اولین جلد از این چهارتا؛ یعنی «رسوایی در بوهم و پنج داستان دیگر»، اولین بار در سال 1372 و توسط انتشارات «طرح نو» چاپ شد و بعد از بازه‌‌ای از توقف فعالیت نشر «طرح نو» و فوت آقای امامی، مدت‌ها این چهارگانه به دست فراموشی سپرده شده‌بود تا همین یک سال پیش. ویژگی‌ای که این ترجمه‌ها را به یادماندنی می‌کند، نثر و ترجمه‌ی دوست‌داشتنی آقای امامی و تصاویرِ اصل کتاب‌ها، یعنی طراحی‌هایِ اثر سیدنی پجت است. می‌توانید متن این خبر را از « این لینک » بخوانید.
 
ایّامتان به کام و پر از دلخوشی. 
تعداد بازدید از این مطلب: 101
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

پنج شنبه 20 آذر 1399 ساعت : 21:7 | نویسنده : شرلوک
به وبلاگ خود خوش امدید
نظرات

 

با سلام خدمت دوستان بیکری عزیز، به زودی مطالب وبلاگ به این آدرس انتقال پیدا خواهد کرد.

 

 

تعداد بازدید از این مطلب: 144
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

1 فروردين 1394 ساعت : 1:0 | نویسنده : شرلوک

صفحه قبل 1 ... 8 9 10 11 12 ... 13 صفحه بعد

اطلاعات کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



آخرین مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
درباره ما
I'm bored of being bored because being bored is SO boring since 2011 (عضو باشگاه نویسندگان میهن بلاگ) Bakerstreet.ir
منو اصلی
آرشیو مطالب
نویسندگان
پیوندهای روزانه
دیگر موارد
آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 126
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 2

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 14
:: باردید دیروز : 0
:: بازدید هفته : 14
:: بازدید ماه : 59
:: بازدید سال : 878
:: بازدید کلی : 878
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان شرلوک هلمز ساکن ۲۲۱ بی خیابان بیکر و آدرس bakerstreet.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.